Blijf actief met Viverè

Vernieuwd 4-5-2020 – 8:01

Viverè Coaching en Viverè Centrum willen in deze hectische, bijzondere tijd de focus leggen op mogelijkheden. Want ook (verplicht) thuiszitten biedt mogelijkheden en perspectieven! Het belangrijkste is natuurlijk dat we fit blijven met zijn allen. Maar het mag ook leuk zijn: niemand hoeft zich thuis te vervelen.
 
Zo hebben we een aantal dingen bedacht. We gaan leuke challenges online zetten en coach Enzo trapt af met de eerste challenge in het filmpje hieronder. Ook delen we graag onze tips met jullie en plaatsen we lekkere recepten, leuke spelletjes, ontspanningsoefeningen en leuke manieren om te bewegen.

Het Viverè Centrum team is, in overleg met de deelnemers, de eerste week van “isolatie” druk bezig geweest met het ontwikkelen van het eerste Viverè Centrum online programma. Wat is er allemaal mogelijk, waar is behoefte aan, hoe blijven we (met afstand) met elkaar in verbinding en blijven we werken aan ontwikkeling en perspectief?!

Dat is gelukt het is eerste weekprogramma is klaar en is op 23.03.2020 van start gegaan. Hier en daar is het nog even wennen maar al doende leren we!

Jeen in de Natuur

Jeen is gister de natuur ingegaan met dit mooie lenteweer! Het was heerlijk rustig en het zonnetje scheen. Hij heeft een paar korte filmpjes gemaakt, die hieronder te zien zijn. Hij neemt je graag mee met zijn belevingen en bevindingen. Bekijk onderstaande filmpjes om erachter te komen van Jeen heeft meegemaakt in het bos!

Vandaag neemt Jeen ons weer mee op avontuur, deze keer in natuurgebied de Rottige Meenthe.
Iets heel bijzonders!!! Kijk snel!
Wist jij dat er heel veel verschillenden vleesetende plantjes bestaan? Kijk mee met Jeen naar zijn jonge plantjes verzameling

Core & Cardio workout en meer

Van coach Rolf, eveneens Personal trainer bij Rolf Haaze Trainingen, hebben wij deze filmpjes ontvangen!

Buikspieroefening

Een buikspieroefening voor thuis, zet hem op!

Cardio workout

Ideaal om de hartslag even omhoog te krijgen en lekker actief te blijven.

Core oefeningen

Een sterke core (romp) vermindert de kans op rugklachten door het vele thuiszitten. Succes allemaal!

Challenge van coach Ruben

Uitleg

Ruben neemt jullie mee in de challenge WC-rol hooghouden! In dit filmpje laat Ruben zien hoe je dat doet, zodat jullie allemaal met de challenge mee kunnen doen. Kan jij dit vaker dan Ruben? Laat ons vooral weten hoe jou de challenge is vergaan.

Het hele gezin thuis

Wat kunnen ouders en kinderen doen om een periode van isolatie met het gezin te doorstaan.
 
 • breng routine in de dag, maak een schema laat de kinderen meedenken met het programma, dat geeft ze een gevoel van verantwoordelijkheid en autonomie.
 • investeer in digitaal sociaal contact, waar iedereen individueel stoom kan afblazen. Mensen gaan om met stress door sociaal contact – dat is de gezondste manier om bedreiging om stress te verlichten. Vrienden of familie bezoeken gaat nu niet, dus het moet digitaal.
 • beweeg, ga iedere dag bewegen, de mogelijkheden hangen natuurlijk af je huis en je omgeving.
 • bouw rustmomenten in, iedereen moet zijn moment van rust krijgen en daar moet je een plek voor creëren. Als je de mogelijkheid hebt kan je “zones” inrichten. Bijvoorbeeld: als je in de tuin bent betekent het dat je even alleen wilt zijn. Maak ook een vaste werkplek  in huis voor schoolwerk en voor de ouders. Geef als ouder duidelijk je werktijd aan.
 • begrens irritaties, een dagschema e.d. gaat niet in 1 x goed, het moet zich ontwikkelen en je moet regelmatig evalueren, vergaderen met het gezin.Prik een vast moment om te evalueren, bijvoorbeeld elke dag een kwartiertje na he eten.Voorkom dat je de hele dag evalueert, maak een pot. Heb je een irritatie? Stop maar in de pot, daar kan iedereen gedurende de dag de dagbriefjes in doen en na het eten bespreek je die.
 • vraag om hulp als je in een “snelkookpansituatie” komt, hulp is uitstekend digitaal te geven. Durf die hulp te vragen.
 • lees en praat niet de hele dag over Corona. Beperk het aantal nieuwsmomenten.
 • geniet van de positieve dingen van deze bizarre tijd.

Een Yoga oefening voor thuis

Yoga video uitleg

Wilma en Marieke hebben een Yoga video gemaakt, waarin ze uitleggen hoe je de Egyptische zonnegroet doet. Deze zonnegroet is een serie houdingen die gebaseerd zou zijn op oude Egyptische muurschilderingen. Doe mee met Wilma en Marieke, geniet ervan.

Yoga les

Een yogales met aandacht voor de onderrug, wervelkolom en aarden.

Zorg voor dagritme en afwisseling

opstaan op een normaal tijdstip

blijf de normale bedtijden aanhouden

plan het ontbijt, de lunch en het avondeten en eventuele andere eetmomenten op dezelfde momenten als anders in

maak een planning voor de dag. Probeer hierin het ritme van de normale dagen zoveel mogelijk aan te houden

zorg in de planning voor voldoende beweeg-, rust-, leer-en beeldschermmomenten. Plan de dag niet helemaal vol en houd voldoende tijd vrij voor een spontaan idee.

bereid jezelf voor op lastige momenten. Maak bijvoorbeeld een lijst met mensen die je kan bellen of appen om even bij te kletsen en lijstje anti-verveel activiteiten.

Challenge van coach Enzo

Challenge uitleg

Enzo neemt jullie mee in de eerste oefening: de WC-rol squat challenge! In dit filmpje legt Enzo uit hoe de squat uitgevoerd moet worden, zodat jullie allemaal met de challenge mee kunnen doen.

Squat challenge uitvoering

Nu doet Enzo zelf de challenge voor: zoveel mogelijk squats maken mét een WC-rol op je hoofd. Kan jij dit vaker dan Enzo? Laat ons vooral even weten hoe jou de WC-rol squat challenge is vergaan!

Tips voor Jongeren

Wat kun je doen als je je verveelt? We hebben een paar tips.
 
 • Heb je al de Corona Dance Challenge met je vrienden gedaan? Kijk daarvoor op You Tube.
 • Verveling betekent ook dat je tijd hebt om iets nieuws te leren. heb je altijd al een nieuwe taal of een nieuwe dans willen leren? of heb je zin om een nieuw instrument te leren spelen? Op You Tube staan talloze filmpjes waarmee je dit kunt doen.
 • Verveling is nooit helemaal te voorkomen. Het is niet gezond om steeds van alles te doen en te moeten. Dus wen er aan: even niks doen is niet verkeerd en misschien ook wel lekker.

Leuke dingen om te doen met kinderen

NIEUW:
 

De speurtocht app voor kids!
https://www.troovie.nl

 

Leuke thuistheater tips!
https://harmonie.nl/nieuwsbrief/1559

 

We zitten thuis….. Saai? Alleen? Nee hoor, we kunnen van alles samen doen!
https://samenspelen.online/spellen-overzicht/

 
10 leuke activiteiten om met de kinderen te doen, compleet met draaiboek.
 

Kun je niet naar opa & oma? Vraag je kinderen om ze een leuke brief te schrijven. Wie weet krijgen ze er snel één terug!

Zit je ’s avonds nog in pyjama? Kies voor kamperen in eigen huis: matrassen naast elkaar, zaklamp ernaast. Slaap lekker!

De actie geldt nog: je kunt een week lang gratis een Disney + abonnement proberen! Voor als je zelf even helemaal uitgeknutseld bent…

Puzzelen! Leg een grote legpuzzel neer zodat je kind(eren) steeds een stukje kunnen maken.

Tiktok? Doe mee met je kind, leef je een uurtje uit en ontdek samen deze populaire app!

Heb je teveel WC-papier ingeslagen? Rol elkaar helemaal in als een mummie, kun jij nog bewegen?

 

Gratis opleidingen!

Overzicht gratis opleidingen. Wil je graag iets te doen hebben? Ga dan aan de slag met deze gratis e-learnings
https://www.fryslanwerkt.nl/nieuws/gratis-opleidingen/

 

Lezen met de kinderen

 
 

Recepten

Oosterse roerbakschotel met kip
van overyvonne.nl 

Gezonde eierkoeken
https://www.leukerecepten.nl/recepten/gezonde-eierkoeken/

 
 
 

Rijksmuseum online

Het Rijksmuseum is online open.
Nu het museum niet meer toegankelijk is voor publiek is de kunst online te zien.
https://www.rijksmuseum.nl/nl/het-rijksmuseum-is-online-open
 
 

Leren door samen te doen!

Viverè Centrum voor ontwikkeling en perspectief

(06) 52032851

info@viverecentrum.nl

Schoolstraat 28,
8471 CC Wolvega

error

Delen mag!

Follow by Email