Ontmoet onze begeleiders / coaches

Ons veelzijdige team bestaat uit vaste medewerkers en stagiairs. Daarnaast zijn de medewerkers van Viverè Coaching desgewenst inzetbaar. Hun ervaring en expertise sluit heel goed aan bij de werkwijze van Viverè, Centrum voor Ontwikkeling en perspectief.

Jaike

Mijn naam is Jaike van der Meulen, sinds 1 april 2018 trotse eigenaar/coach van Viverè, Centrum voor ontwikkeling en perspectief. Onze arbeidsmatige dagbesteding is voor jongeren en volwassenen die weer mee willen doen in de samenleving. Naast de individuele ontwikkeling richten we ons op de onderlinge samenwerking. Leren door samen te doen. Daarin ligt een grote kracht. Op deze manier willen we een centrum neerzetten waar iedereen zich veilig, prettig en welkom voelt!

De aanpak van Viverè, Centrum voor ontwikkeling en perspectief sluit heel goed aan bij die van Viverè coaching, mijn coachingspraktijk die ik in 2009 ben gestart en die naast het Viverè Centrum blijft bestaan. De werkwijze die ik hanteer, is gebaseerd op de NAC methode van Anthony Robbins. Door vragen te stellen halen we, dat wat je tegenhoudt en belemmert in je vooruitgang naar boven en pakken we dat samen aan. Vervolgens zorgen we voor een goede nieuwe basis die het beste in je naar boven haalt waardoor jij jouw resultaat bereikt. Deze methode gebruiken we ook bij het Viverè Centrum. Daarnaast werken we vanuit de basiswerkwijze van Covey, die al gebruikt werd toen het Viverè Centrum nog Stichting Kwaliteit door Iedereen heette. Deze aanpak past weer prima bij de werkwijze van Viverè coaching. Zo is de cirkel rond!

Mijn opleiding en ervaring

Een greep uit de opleidingen die ik volgde: Lifecoach op exclusief niveau bij Health Balance, Relatiecoaching, Mindfulness and the 7 Habits, Mindfull Analysis – Schrijftherapie via mail, Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en Mediërend leren. Ook deed ik de postacademische opleiding voor begeleiders van mensen met autisme zonder een verstandelijke beperking bij Martine Delfos aan het PICOWO instituut. Tenslotte volgde ik verschillende cursussen, zoals EMDR, Hartcoherentie en Acceptance and Commitment Therapie (ACT). Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van loopbaanverandering, ASS en AD(H)D en samengestelde gezinnen

Mijn doel is om mensen zoveel mogelijk kans op geluk te geven: Durf te leven, zoals het leven bedoeld is.

Viverè, durf te leven!

Willem Gerard

Mijn naam is Willem Gerard Vonk uit Wolvega, coach bij het Viverè Centrum. Nadat ik in 2013 de diagnose ADD kreeg, heb ik door middel van medicatie en coaching weer grip op mijn leven gekregen. 

Omdat ik goed onder woorden kan brengen wat voor een invloed ADD op mijn leven heeft gehad en nog steeds heeft, kreeg ik het advies hier wat mee te doen. In 2015 ben ik bij Stichting Kwaliteit door iedereen gestart als vrijwilliger. Dat beviel zo goed dat ik mij steeds meer ben gaan verdiepen in coaching, begeleiding en ontwikkeling. Nadat in april 2018 het Viverè Centrum de Stichting Kwaliteit door iedereen heeft overgenomen, ben ik gebleven als coach.

In September 2018 begin ik met de opleiding Ervaringsdeskundige in de Zorg aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Samen met de opleiding en vanuit mijn eigen ervaringen hoop ik dan straks als volledig professional aan de slag te gaan.

Consuelo

Mijn naam is Consuelo Silva. Sinds de start, begin april 2018, ben ik werkzaam als coach bij Viverè Centrum voor ontwikkeling en perspectief.

Naast mijn baan bij het Viverè Centrum, volg ik de opleiding Ervaringsdeskundige in de Zorg. Een opleiding die zich richt op de herstelvisie, waarbij de focus niet legt op de kwetsbaarheden van mensen, maar juist op hun kracht. Deze visie hanteren we ook bij Viverè Centrum voor ontwikkeling en perspectief. De groei die deelnemers doormaken wanneer ze hun eigen kracht vinden en gebruiken vind ik erg inspirerend en bijzonder om te zien. Daardoor raak ik nog meer gemotiveerd om te werken vanuit deze visie.

Kwaliteiten en interesses

In het Viverè Centrum gaan we samen met jou op zoek naar je kwaliteiten en interesses door middel van verschillende modules op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ook delen we tijdens groepslessen ervaringen met de andere deelnemers. Zo leren we van elkaar en bouwen we een mooie vertrouwensband op waarin je jezelf mag zijn en mag leren. Stagiairs spelen een grote rol tijdens je ondersteuning. De gelijkwaardigheid hierin om naar elkaars verhaal te luisteren is voor jou een waardevolle les, maar ook voor de stagiairs zelf. Wanneer je je kwaliteiten en interesse helder hebt en deze wil inzetten bij een bedrijf om praktijkervaring op te doen, ondersteunen we je hierin. We gaan samen met ze op zoek naar passende bedrijven, bemiddelen voor je en we staan je bij, zodat je weer mee kunt doen in de samenleving.

 

  • Groei vanuit je eigen kracht
  • Door persoonlijke ontwikkeling
  • Van elkaar leren en een vertrouwensband opbouwen
  • Weer meedoen in de samenleving

Leren door samen te doen!

Viverè Centrum voor ontwikkeling en perspectief

(06) 52032851

info@viverecentrum.nl

Schoolstraat 28,
8471 CC Wolvega