Ontmoet onze begeleiders / coaches

Ons veelzijdige team bestaat uit vaste medewerkers en stagiairs. Daarnaast zijn de medewerkers van Viverè Coaching desgewenst inzetbaar. Hun ervaring en expertise sluit heel goed aan bij de werkwijze van Viverè, Centrum voor Ontwikkeling en perspectief.

Jaike

Mijn naam is Jaike van der Meulen, sinds 1 april 2018 trotse eigenaar/coach van Viverè, Centrum voor ontwikkeling en perspectief. Onze arbeidsmatige dagbesteding is voor jongeren en volwassenen die weer mee willen doen in de samenleving. Naast de individuele ontwikkeling richten we ons op de onderlinge samenwerking. Leren door samen te doen. Daarin ligt een grote kracht. Op deze manier willen we een centrum neerzetten waar iedereen zich veilig, prettig en welkom voelt!

De aanpak van Viverè, Centrum voor ontwikkeling en perspectief sluit heel goed aan bij die van Viverè coaching, mijn coachingspraktijk die ik in 2009 ben gestart en die naast het Viverè Centrum blijft bestaan. De werkwijze die ik hanteer, is gebaseerd op de NAC methode van Anthony Robbins. Door vragen te stellen halen we, dat wat je tegenhoudt en belemmert in je vooruitgang naar boven en pakken we dat samen aan. Vervolgens zorgen we voor een goede nieuwe basis die het beste in je naar boven haalt waardoor jij jouw resultaat bereikt. Deze methode gebruiken we ook bij het Viverè Centrum. Daarnaast werken we vanuit de basiswerkwijze van Covey, die al gebruikt werd toen het Viverè Centrum nog Stichting Kwaliteit door Iedereen heette. Deze aanpak past weer prima bij de werkwijze van Viverè coaching. Zo is de cirkel rond!

Mijn opleiding en ervaring

Een greep uit de opleidingen die ik volgde: Lifecoach op exclusief niveau bij Health Balance, Relatiecoaching, Mindfulness and the 7 Habits, Mindfull Analysis – Schrijftherapie via mail, Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en Mediërend leren. Ook deed ik de postacademische opleiding voor begeleiders van mensen met autisme zonder een verstandelijke beperking bij Martine Delfos aan het PICOWO instituut. Tenslotte volgde ik verschillende cursussen, zoals EMDR, Hartcoherentie en Acceptance and Commitment Therapie (ACT). Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van loopbaanverandering, ASS en AD(H)D en samengestelde gezinnen
Mijn doel is om mensen zoveel mogelijk kans op geluk te geven: Durf te leven, zoals het leven bedoeld is.
Viverè, durf te leven!

Willem Gerard

Mijn naam is Willem Gerard Vonk uit Wolvega, coach bij het Viverè Centrum. Nadat ik in 2013 de diagnose ADD kreeg, heb ik door middel van medicatie en coaching weer grip op mijn leven gekregen. 

Omdat ik goed onder woorden kan brengen wat voor een invloed ADD op mijn leven heeft gehad en nog steeds heeft, kreeg ik het advies hier wat mee te doen. In 2015 ben ik bij Stichting Kwaliteit door iedereen gestart als vrijwilliger. Dat beviel zo goed dat ik mij steeds meer ben gaan verdiepen in coaching, begeleiding en ontwikkeling. Nadat in april 2018 het Viverè Centrum de Stichting Kwaliteit door iedereen heeft overgenomen, ben ik gebleven als coach.

In September 2018 begin ik met de opleiding Ervaringsdeskundige in de Zorg aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Samen met de opleiding en vanuit mijn eigen ervaringen hoop ik dan straks als volledig professional aan de slag te gaan.

Jantje van der Meer

Mijn naam is Jantje van der Meer, één van de coaches op het centrum. Ik ben 3 dagen in de week op het centrum aanwezig. Na jarenlang kantoorfuncties te hebben gehad voelde ik steeds sterker: “Dit is niet waar ik thuishoor”. Een aantal jaren geleden zag ik via LinkedIn de opleiding tot Ervaringsdeskundige bij de Hanzehogeschool en mijn interesse was gewekt, dit is wat bij mij past!
Tijdens de opleiding heb ik stagegelopen bij het centrum en kon daarna als coach bij het centrum aan de slag.

Door mijn ervaring met herstel en het leren omgaan met psychische klachten ondersteun ik mensen tijdens hun herstelproces. Samen zoeken we uit wat jou bezighoudt en welke doelen je jezelf zou willen stellen. Ik ga uit van de eigen kracht van iedereen en zie mezelf als bondgenoot. Door de ontwikkelingsgerichte dagbesteding ondersteunen we jou zodat je de regie op je leven kunt herpakken. Soms alleen en soms in groepsverband, alles op je eigen tempo en afgesteld op de doelen die je zelf hebt gesteld.

Hendrike van der Bij

Mijn naam is Hendrike van der Bij. Ik ben 39 jaar en woon samen met mijn drie kinderen en huisdieren in Boornbergum. Ik heb o.a. Pedagogische wetenschappen gestudeerd, een aantal jaren in de zorg gewerkt en ben nu werkzaam als Orthopedagoog / Gedragswetenschapper bij Viverè Coaching en Viverè Centrum. Mijn passie ligt bij het werken met jeugdigen die (tijdelijk) wat extra ondersteuning nodig hebben en ik richt me hierbij graag op mogelijkheden i.p.v. beperkingen. Werken vanuit positiviteit en vertrouwen zijn hierbij mijn richtlijnen. Mijn eigen kind(eren) hebben mij hierin veel geleerd en ik leer nog iedere dag.

Samen met de coaches kijk ik naar wat de jeugdige en zijn of haar omgeving/systeem nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Vanuit mijn eigen levenservaringen ken ik het belang van gehoord en gezien worden voor wie je bent, inzicht in jezelf en de ander, het kennen en respecteren van eigen en andermans grenzen en van het in je eigen kracht kunnen en durven staan.

Daarbij gun ik iedereen een veilige plek waar hij of zij zich fijn en gewaardeerd voelt, zichzelf mag en kan zijn en het optimale uit zichzelf kan halen. Hieraan lever ik graag mijn bijdrage.

Ik ben rustig, sociaal aangelegd en in bezit van empatisch vermogen. Ik kan me goed verplaatsen in een ander. In mijn vrije tijd verblijf ik graag in de natuur, omdat de natuur voor mij zoveel moois te bieden heeft. Ook houd ik erg van lezen en van tijd doorbrengen met mijn kinderen, vrienden en huisdieren.

Leren door samen te doen!

Viverè Centrum voor ontwikkeling en perspectief

(06) 52032851

info@viverecentrum.nl

Schoolstraat 28,
8471 CC Wolvega

Follow by Email