Stagiairs

Viverè, Centrum voor Ontwikkeling en perspectief, is een erkend stagebedrijf voor mbo-studenten bij het SBB. We hebben altijd wel enkele stagiairs, meestal van de mbo opleiding sociaal maatschappelijke dienstverlening. Onze stagiairs spelen een grote rol tijdens je ondersteuning. Op basis van gelijkwaardigheid naar elkaars verhaal luisteren is een waardevolle les voor jou als deelnemer, maar ook heel leerzaam voor de stagiairs. Lees hieronder het enthousiaste verhaal van één van onze stagiairs.
Mijn naam is Jantje van der Meer, ervaringsdeskundige in opleiding. Ik volg de opleiding bij de Hanzehogeschool te Groningen en ben 3 dagen in de week op het centrum aanwezig. Na jarenlang kantoorfuncties te hebben gehad voelde ik steeds sterker: “Dit is niet waar ik thuishoor”. Vorig jaar zag ik via LinkedIn de functie Ervaringsdeskundige en mijn interesse was gewekt. Dit is wat bij mij past!

Door mijn ervaring met herstel en het leren omgaan met psychische klachten wil ik mensen ondersteunen in hun herstelproces. Erg blij ben ik met mijn plek bij Viverè centrum voor ontwikkeling en perspectief. Samen zoeken we uit wat jou bezighoudt en welke doelen je jezelf zou willen stellen. Ik ga uit van de eigen kracht van iedereen en zie mezelf als bondgenoot. Door de ontwikkelingsgerichte dagbesteding ondersteunen we jou zodat je de regie op je leven kunt herpakken. Soms alleen en soms in groepsverband, alles op je eigen tempo en afgesteld op de doelen die je zelf hebt gesteld.

Jantje

Stagiair

Follow by Email