Onze aanpak

Vanuit onze activerende dagbesteding ondersteunen we je om de regie op je eigen leven en je positie in de maatschappij te versterken. Ieder mens is uniek en elke situatie is anders. Daarom bieden we je een maatwerktraject. We kijken naar de mogelijkheden die bij jou passen. Door onze manier van werken ontdek je je talenten en ontwikkel je je kennis, vaardigheden en (werk)houding. Je ondersteunt elkaar en natuurlijk krijg je begeleiding van onze deskundige (ervarings)coaches.

Veilig, vanuit vertrouwen
We bieden je een veilige route en omgeving, waar je je vanuit vertrouwen op jouw manier en in je eigen tempo kunt ontwikkelen. Zo kun je digitale cursussen en opleidingen volgen, meelopen op een werkplek, stagelopen of op proef ergens werken. Daarnaast bieden we ook sport en beweging en kun je creatief bezig zijn. En: doordat we samen optrekken, vergroot je je sociale vaardigheden.

Covey

Viverè, Centrum voor ontwikkeling en perspectief werkt onder meer vanuit de methodiek van Covey, ontwikkeld door Stephen R. Covey. Het doel is om door het ontwikkelen van 7 ‘eigenschappen’ gelukkiger en effectiever in het leven te staan. Daarbij behandel je vraagstukken zoals: hoe bouw ik vriendschappen op? Hoe kan ik groepsdruk weerstaan? Hoe kan ik mijn voornemens ook uitvoeren en volhouden? Hoe kan ik me beter voelen over wie ik ben?

“Het is fijn om met andere mensen in contact te komen die je anders niet snel zou leren kennen.”

“De begeleiding door ervaringsdeskundigen is ook fijn.”

“Ik leer hier om doelgericht bezig te zijn.”

“Je krijgt hier de kans om het op je eigen manier te doen.”

“Ik leer veel van de anderen en zij van mij.”

“Door op proef aan het werk te gaan, leer ik wat ik wel en niet wil. Nu durf ik dat ook te zeggen.”

“Het is serieus, maar we lachen ook veel met elkaar.”

“Ik heb geleerd mezelf te accepteren zoals ik ben. Tegenwoordig heb ik veel meer zelfvertrouwen en durf ik mijn mening te uiten en het over mezelf te hebben. “

Persoonlijk

Onze benadering is persoonlijk. Wat heb je nodig om hier te zijn? Wat wil je? Wat wil je niet? Wat is je doel? Waar liggen je talenten? Wat wil je ontwikkelen? We kijken naar jouw individuele mogelijkheden.

Er is geen druk, maar dat betekent niet dat het vrijblijvend is. Om 8.45 starten we en doen we een rondje: wat ga je vandaag doen? We hebben een duidelijke dagindeling, met koffie- en lunchpauzes. Rond 15.30 uur sluiten we af. Het aantal dagen dat je hier bent, is afhankelijk van je behoefte en je andere bezigheden. We werken hard, maar we hebben ook veel plezier met elkaar.
Je leert door samen te doen.

Leren door samen te doen!

Viverè Centrum voor ontwikkeling en perspectief

(06) 52032851

info@viverecentrum.nl

Schoolstraat 28,
8471 CC Wolvega

Follow by Email